Centrum de Zonneboog

Centrum voor levenspad-begeleiding

Wat kunnen…

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN?

ONZE DOELSTELLING

Het organiseren en geven van cursussen, lezingen en workshops bedoeld als begeleiding bij ieders individuele levenspad. Daarbij wordt gebruik gemaakt van energetische healing technieken, meditatie,innerlijk-kindwerk, counseling e.a. en de jarenlange ervaring in het therapeutische werk

Onze boeddhistische identiteit is daarbij niet bepalend, maar speelt op de achtergrond mee in onze benadering van levensproblematiek.

Na aftrek van de kosten wordt een belangrijk deel van de ‘opbrengsten’ van onze activiteiten gebruikt voor het steunen van hulpprojecten in Nepal, India of noodprojecten in derde wereldlanden.

 

‘Een helder begrip helpt je te leven in harmonie
met je bestaan en de universele orde’
(Jack Kornfield)

 

Dit is wat wij je momenteel concreet kunnen bieden op het gebied van healing en persoonlijke en spirituele groei:

LEVENSPADBEGELEIDING/COACHING

Soms kunnen er zich in je leven situaties voordoen waarbij je even een spiegel nodig hebt. Iemand die je tips en goede raad kan aanreiken om een volgende stap in je leven te kunnen zetten. Iemand met een luisterend oor en invoelend vermogen.

Wij denken dat wij je op die manier kunnen helpen op de momenten dat je even vast zit, bij het verwerken van oude pijnen, bij twijfel en spijt, verlies en onmacht. Meestal duurt een persoonlijk consult ongeveer een uur, waarbij het er om gaat samen inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie. Komen we tijdens de eerste sessie samen tot de conclusie dat een wat langere begeleiding op zijn plaats is, of een reeks ‘behandelingen’ de ruimte voor je kan bieden die je zoekt, dan maken we een of meerdere vervolgafspraken.

 Een kennismakingssessie is altijd gratis.

ENERGETISCHE BEHANDELING

Een energetische behandeling kan je snel terug brengen naar de balans in jezelf, naar de kern van je fysiek en mentaal proces en naar het punt waar je inzicht krijgt in de situatie die je wilt veranderen. In een energetische behandeling worden je energievelden ‘gemanipuleerd’ zodat je (weer) de juiste aansluiting kunt vinden  op je echte kern, je werkelijke zijn, je licht en genezend vermogen.

REIKI, BEHANDELINGEN EN OPLEIDINGEN

Reiki is een uit 1900 stammende healing-techniek ontwikkeld door Mikao Usui, een Japanse boeddhistische monnik.
De traditionele techniek is bedoeld om de Reiki-student  of degene die behandeld wordt naar een hoger geestelijk en lichamelijk niveau te brengen. Helende ofwel genezende effecten, zowel lichamelijk als geestelijk maken daarvan deel uit.

Tijdens een behandeling wordt een krachtige ‘helende-energie-stoot’ aan het eigen zelfgenezende vermogen van de behandelde gegeven, waardoor een lichamelijke en/of geestelijke heling kan starten en plaatsvinden.

Naast behandelingen geven wij workshops voor belangstellende die opgeleid willen worden in Reiki-1 en Reiki-2 of tot Reiki–master.

Ad is in 1995 geïnitieerd als traditioneel opgeleid Reiki-master in Usui Shiki Ryoho, vlgs. de richtlijnen en visie van de Reiki Alliance.

Reiki-behandeling    –  1,5 uur, op afspraak

Reiki-1 workshop      – 4 blokken van 3 uur verspreid over 4 opeenvolgende dagen

Reiki-2 workshop      – 5 blokken  week 1 – 1 blok, week 2 –  op 3 opeenvolgende dagen 3  blokken, week 3 1 blok.
Reiki-2 kan gevolgd worden nadat je minimaal 3 maanden in bezit bent van Reiki-1.

De Reiki-master opleiding is een studie van 1 tot 3 jaar, die gericht is op het werken als Master en leraar in Reiki.

‘BACK IN THE FLOW’ – dagworkshop

De flow is je ‘zijnswijze’ in de meest pure vorm. Als je in ‘flow’ bent, voel je jezelf ontspannen, gepassioneerd, alles lukt, gewoon lekker en gelukkig. Als jong kind verblijf je automatisch in je flow. Totdat de maatschappij, onderwijs en ervaringen, de flow eruit programmeren. Maar ook als volwassene herkennen we soms de flow.  B.v. dat prachtige uitzicht waar je stil van wordt in je vakantie. Of het moment dat je voor de eerste keer die heel bijzondere persoon ontmoet waar je op valt.

Terug in flow komen, kun je alleen door los te laten. Loslaten van de belemmerende emoties die jouw flow blokkeren. Zodat je vrij kunt zijn, vrij kunt leven. En… loslaten kun je leren!!

In deze 1-daagse workshop leer je een eenvoudige techniek om je verstorende emoties los te laten. En deze dag begin je daar meteen mee zodat je het verschil van ‘zijn’ kunt ervaren. Thuis kun je dan verder werken met dit prachtige stuk gereedschap.

Eventueel bestaat er ook de mogelijkheid om een tweede dag bij te wonen, waar je onder onze begeleiding intensief kunt werken aan je eigen loslaat items.

‘FORGIVENESS‘ – dagworkshop

Bewuste en/of onbewuste schuldgevoelens naar anderen en naar jezelf vormen voor veel mensen een belemmering om vrij te kunnen leven en ontwikkelen. In deze dagworkshop leer je deze emoties te herkennen en te accepteren en neem je samen met ons op diep niveau afscheid van die belastende schuldgevoelens. In de daardoor ontstane ruimte krijgen positiviteit en een nieuw vrijheidsgevoel de kans om er te mogen zijn.

MEDITATIE

Mediteren bestaat uit technieken om het geestelijk gebied in jezelf tot rust te brengen, te onderzoeken, ruimte te geven en te transformeren.

Met name de meditatietechnieken die het boeddhisme aanreikt zijn uitermate geschikt als hulp bij het ‘meesteren van ons levenspad’ en de daarbij voorkomende drempels. Weer andere technieken stimuleren ons tot loslaten en overgave.

Wij hebben de keuze gemaakt tot het geven van Tonglen workshops, waarin een meditatietechniek wordt onderwezen die recht door de ‘verstorende emoties’ als angst, kwaadheid, onzekerheid, onrust et cetera heengaat om deze te kunnen loslaten en ombuigen naar positieve emoties als veiligheid, liefde, zelfverzekerdheid, discipline doorzettingsvermogen en innerlijke rust. Een workshop bestaat uit 5 sessies van 1 ½ uur.

 

© 2021 Centrum de Zonneboog

Thema door Anders Norén